IV. Kölesdi Falunapok és Helyi Érték Fesztivál


A „IV. Kölesdi Falunapok és Helyi Érték Fesztivált” 2012. június 9-én 10 órakor Berényi István polgármester köszöntő szavai nyitották. Ezzel vette kezdetét a program, mely tartalmában és látványában egyaránt elnyerte az igényes közönség tetszését.

Esemény időpontja: 2012.06.09
2012-06-09

A „IV. Kölesdi Falunapok és Helyi Érték Fesztivált” 2012. június 9-én 10 órakor Berényi István polgármester köszöntő szavai nyitották. Ezzel vette kezdetét a program, mely tartalmában és látványában egyaránt elnyerte az igényes közönség tetszését.

A „Helyi Érték Fesztivál” keretében saját értékeinket (hagyományainkat, kultúránkat, közösségünket, termékeinket) mutattuk be, és ismertettük meg a rendezvényen résztvevőkkel, illetve a nyilvánosság biztosításának eszközeivel élve a tágabb közönséggel. A faházakban berendezett sokszínű bemutatkozásunk igazán megható élményt nyújtott. Ezúton is szeretnénk külön köszönetet mondani a színvonalasan és lelkiismeretesen megjelenő helyi termelőknek: Vámosi Józsefnek, Kovács Józsefnek, Nagy Tibornak, Nagy Lászlónak, id. Berényi Istvánnak, a Zönge Hús Bt.-nek, a Csaba Pékségnek, a díszítőművész szakkörnek, Kalmár Zsuzsannának, Csik Eszternek. Örömteli, hogy a kölesdiek a rendezvényt valóban a magukénak érezték!

Helyi – kulturális – értékeinket mutattuk be a Közéleti Egyesület csoportjainak (Zönge népdalkör, Őszi Fény nyugdíjasklub, néptánccsoport) és a kölesdi óvoda színjátszóinak segítségével is. Múltunkat is büszkén mutattuk meg az érdeklődőknek a nyitva álló helytörténeti szobánkkal és padlásmúzeumunkkal.

Tisztelettel adóztunk a falunap keretében a községi elismerésüket átvevő helyi értékőrzők, értékteremtők előtt is: Kölesd Községi Önkormányzat képviselő-testülete Steitz Jánost „Kölesd Jóhíréért posztumusz”, Deli Györgyöt „Kölesd Közszolgálatáért posztumusz”, Vargáné Kisfalvi Erzsébetet „Kölesd Közösségi és Kulturális Életéért”, a kölesdi díszítőművész szakkört „Kölesd Örökségéért”, Nagy Ferencet „Kölesd Sportjáért” elismerésben részesítette. Az elismerésekhez ezúton is gratulálunk, és köszönjük munkájukat!

Az „Érdeklődünk Irántatok” program keretében a meghívott térségi települések bemutatkozására került sor. Köszönetet mondunk Kistormás, Harc, Medina, Sióagárd, Szedres vezetőinek és résztvevőinek, hogy rendezvényünkre időt és energiát fordítottak, és megjelenésükkel emelték a nap színvonalát.

A környezettudatosság, szemléletformálás jegyében standot működtettünk, ahol a fenntarthatóság, környezettudatosság, környezetvédelem szempontjaira hívtuk fel a figyelmet játékos feladatokkal, ismeretterjesztő anyagokkal. A szakmai programhoz a támogatást és az eszközöket az Alisca Terra Kft. biztosította.

Köszönetet mondunk a színvonalas és színes kulturális programért a Zönge Nnpdalkörnek, az Őszi Fény nyugdíjaklubnak, a néptánccsoportnak, a Kölesdi Mesevár Tagóvoda amatőr színjátszó csoportjának, Gyén Nórának, az Operett Amatőr Színjátszó Egyesületnek. Színesítette a választékot, hogy a Tevan Interaktív Kiállítás és az Alisca Terra Kft. fotókiállítása is várta az érdeklődőket.

A klasszikus szórakoztató és vetélkedő programok sem maradhattak el. A gyermekek részére ingyenesen állt rendelkezésre az óriáscsúszda, az ugrálóvár, a lufihajtogatás, a vizifoci, a rodeóbika és habparti várta. A Horváth János zsűrielnök nevével fémjelzett főzőversenyen a Szedresi Lovas Udvarház csapata ért el sikert, hagyományos vetélkedőnkön pedig Fájth Krisztián védte meg Kölesd legerősebb embere címét.

Este fél kilenctől a Komjáthy fivérek zenekar hangolta a népes közönséget a Republic együttes koncertjére, mely igazán fergetegesre sikerült. A rendezvényt a Tibsa Band szabadtéri bálja zárta a sportpályán.

Köszönetet mondunk mindennemű segítségért és támogatásért minden szervezőnek, a rendezvényt megtisztelő vendégeknek és mindenkinek, aki bármit hozzátett a nap sikeréhez.

A rendezvényt támogatta az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program, a LEADER-közösség, a Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület, Kölesd Községi Önkormányzat.
A rendezvényt létrehozta a Kölesdi Közéleti Egyesület és Kölesd Községi Önkormányzat.

Dr. Baranyai Eszter
a Kölesdi Közéleti Egyesület elnökeEseménynaptár

eseménynaptár nagyban