Karácsonyi koncert


2016. december 18-án tizedik alkalommal hívta Karácsonyi koncertre Kölesd lakóit Dr. Kiszler Gyula és a Kölesd Községi Önkormányzat.


Esemény időpontja: 2016.12.18
2016-12-19

2016. december 18-án tizedik alkalommal hívta Karácsonyi koncertre Kölesd lakóit Dr. Kiszler Gyula és a Kölesd Községi Önkormányzat.

Benedekné Varga Anikó megnyitójában köszöntötte a megjelent vendégeket, fellépőket, kórusokat és szólistákat.

Greifensteinné Zsebe Anita szavalata után, Füller Mihály evangélikus tiszteletes úr szavaival vette kezdetét az ünnepség.

Elsőként a Kisdorogi Német Hagyományőrző Egyesület lépett fel, majd Sümegi Kata énekszólójában Schubert Ave Máriáját hallgattuk, orgonán kísért Elmauer József, a Bonyhádi Zeneiskola igazgatója.

A Tengelici Mécses csoport, a Cikói Székely Kórus, a Kajdacsi Sarlós Boldogasszony Kórus, a Kisdorogi Székely Hagyományőrző Egyesület kórusa, a Kakasdi Német Nemzetiségi Kórus után a Kölesdi Zönge Népdalkör műsora következett.

Közben Szili Lajos (a Szekszárdi Zeneiskola tanára) és Csontos Mátyás közös trombitajátékát hallottuk.

Végül a fellépők és vendégek közös énekléssel búcsúztak a vendégül látó evangélikus templomtól.

Ezt követte a Kismegyeházán rendezett vendégség, ahol az érkezőket gyertyafény és adventi hangulatot árasztó dekoráció várta az asztalokon felsorakozó házi sütemények, forró tea és forralt bor társaságában.

Dr. Kiszler Gyula a csoportoknak és felkészítőjüknek kis ajándék kíséretében köszönte meg a szereplést, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki a nap sikere érdekében közreműködött.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban