Karácsonyi koncert


2014.december 21-én, advent negyedik vasárnapján került sor a nyolcadik karácsonyi koncertre Kölesden.


Esemény időpontja: 2014.12.21
2014-12-21

2014. december 21-én az evangélikus templomban rendezték meg a hagyományos Karácsonyi koncertet. Szabó Pál lelkész köszöntője után Szabóné Görcs Renáta a szervezők nevében a meghívott kórusoknak, zenészeknek, énekeseknek, szavalóknak köszönte meg, hogy karácsonyra készülve, műsorukkal hozzájárultak az ünnep lelki fogadásához.


Elsőként Greifensteinné Zsebe Anita előadásában Dsida Jenő: Karácsonyi utazás című versét hallottuk. "és csilingeli ezer kis csengő: Karácsony közeleg! Karácsony közeleg!" "csörgős csengője csilingeli csendben Édes Karácsony!... Tündér Karácsony!... Boldog Karácsony!..."


Ezután a nyolcadszor szereplő Kajdacsi Sarlós Boldogasszony Kórus és a Kölesdi Zönge Népdalkör következett. Elmauer Dóra, aki a Budapesti Liszt Ferenc Főiskola gordonka szakán végzett, és több önálló hangversenyt is adott már, Európa számos zenekarának tagja, Németországban a Gieseni Zeneiskola tanára, Elger: Salut d’amour munkáját adta elő. Orgonán kísért Elmauel József, a Bonyhádi Zeneiskola igazgatója.


A Cikói Népdalkórus után a bonyhádi katolikus templom kántora, Sümegi Kata szóló éneke Bach-Gounod: Ave Mariája volt.


A Kisdorogi Katolikus Kórus következett, majd a Bonyhádi Katolikus Kórus műsorával ért véget az idei koncertünk.


A rendezvény a Kismegyeháza nagytermében folytatódott, ahol a fellépő csoportok a szervezők vendégei voltak. „Te most is az vagy, áldott szent karácsony Mi Betlehemben legelőször voltál: Újszülője a kerek világnak, Hitünk napfénye, a szívünkben oltár.” (Baja Mihály verse)



Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban