Hagyományőrző disznótor
Esemény időpontja: 2018.11.16
2018-11-23
A feldolgozásra a disznók tenyészetből érkeztek.
A levágott sertéseket Szabó János hentes vezetésével és irányításával dolgozó előkészítő a brigád tagjai: Hevesi György, Kiss Gábor, Konrád Zoltán és Tímár István.
A pörzsölés után alapos mosás, kaparás következett, így kerültek a csontozó sátorba és az abáló forróvizes bográcsaiba a disznók megfelelő darabjai.
Az abálónál Törjék István, Bonyai József és Hamar János serénykedett, a csontozó, majd daráló, keverő, töltő brigád tagjai pedig Gazdag István, Petrovics György, Térmeg János, Szabó Tibor, Benke János volt.
Közben az asszonyok a konyhán a hagymát és fokhagymát készítették elő, majd a kolbászhús megérkezése után a töltöttkáposzta csomagocskái kerültek a főző edényekbe.
Az udvaron „kinyitott a forraltboros ház”, ahol Kocsis György főzte és kínálta a vörös borból készült, illatosan gőzölgő italt.
Mikorra a hentesek és segédjeik elkészültek, asztalra került a sült máj és pecsenye, amit az IKSZT-ben megterített asztalnál fogyasztottak az esemény "munkásai" és vendégei.
Az esti program fénypontja a vacsora volt, ahol az utánozhatatlan orja leves után a töltött káposzta és sült hurka, kolbász következett.
Az eseményre a siménfalvi testvérvárosból érkező vendégek öt fogadó családnál, és a Levendula vendégházban szálltak meg.
A vacsora az Önkormányzati Kft dolgozóit dicsérte, a vacsora utáni jó hangolatot pedig a TIBSA BAND zenéje biztosította.
A rendezvény szervezője Dr. Kiszler Gyula alpolgármester volt
Eseménynaptár
eseménynaptár nagybanLegfrissebb híreink
- 2024-11-08Meghívó Márton napi lámpás felvonulásra
- 2024-10-24A Népfőiskola 26. évfolyam első félévének tematikája
- 2024-09-18Meghívó a Magaságyás, komposztálás kertészkedés című előadásra
- 2024-09-03Meghívó a Díszítőművész szakkör szigetvári kiállításának megnyitójára
- 2024-08-31Meghívó Mészárosné Antoni Melinda kiállítására
- 2024-08-08Meghívó a kölesdi Szent István napi ünnepségre
- 2024-08-08Meghívó Biszák László kiállításának megnyitójára