Családvédelmi Akciótrerv tájékoztató az ÉrtékSték harmadik előadása


2019. szeptember 20-án pénteken a Hungária Takarék Takarékszövetkezet helyi kezdeményezésre lakossági fórumot tartott.


Esemény időpontja: 2019.09.20
2019-09-21

2019. szeptember 20-án pénteken a Hungária Takarék Takarékszövetkezet helyi kezdeményezésre lakossági fórumot tartott.
Az előadás témája a kormány Családvédelmi Akciótervében 2019. július 1-je utáni bekövetkezett változások kerültek ismertetésre.

Az előadást Domokos Jánosné, lakossági értékesítési üzletágvezető tartotta, aki elmondta, hogy a Hungária Takarék road show keretében járja Tolna megyét, ahol a kölesdi alkalom még az elsők közé tartozik.
Az előadás „történeti” áttekintéssel indult, a korábban „SZOCPOL” néven ismert terméktől a CSOK, Falusi CSOK összehasonlításával.

A résztvevők szemléletes példákon láthatták a különbségeket az egyes támogatási formák között.

Az előadáson elhangzott, hogy a falusi CSOK csak preferált falvakban lehet igénybe venni, és Kölesd ezek közé tartozik.
A 2019. július 1-jei változások hatalmas változásokat hoztak a magyar családok és a családalapítás előtt állók számára, az elérhető állami támogatások tekintetében.

Vannak támogatások, amelyeket csak gyermekkel rendelkezők, vannak amelyet gyermekvállalás előtt álló párok vehetnek igénybe. Vannak támogatások, amelyek ingatlan célra és vannak amelyek bármire költhetőek.

Az előadó elmondta, hogy egyes támogatási elemek kombináltan is igénybe vehetőek, de vannak olyan elemek is, amelyeket ha nem használnak ki teljes egészében, akkor arra a későbbiekben nincs már lehetőség.

A szakember azt javasolta, hogy aki a támogatás igénybevételén gondolkodik, az mindenképpen vegye fel a kapcsolatot valamelyik pénzintézet ügyintézőjével, mert a gyakorlatban nincs két egyforma ügy, de a hitelintézetek már nagy számban folyósítottak és szerződtek a különböző pénzügyi konstrukciókra, így nagy tapasztalattal rendelkeznek, és értékes tanáccsal szolgálhatnak a családok részére.

Az előadás harmadik harmadában a babaváró hitelről esett szó.

Az előadás interaktív jellege segítette a menet közben felmerülő kérdések bekapcsolását az előadásba.
A jelenlévők hasznos információkkal és kapcsolattal bővültek.

Domokos Jánosné elérhetősége: 20/582-1588
domokos.janosne@hungariatakarek.hu

Kellényi Barbara




Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban