Koszorúzás a Bartal emlékműnél


2022. augusztus 16-kán koszorúzási ünnepség résztvevői voltunk Kölesd határában a Bartal obeliszknél.


Esemény időpontja: 2022.08.16
2022-08-16

2022. augusztus 16-kán koszorúzási ünnepség résztvevői voltunk Kölesd határában a Bartal obeliszknél.

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság tagjai, rendőri vezetők, Kölesd község képviselői, társszervek és számos motoros egyesület vett rész a sok éves múltra visszatekintő megemlékezéssel egybekötött koszorúzáson.

18-dik alkalommal volt megemlékezés a Bartal György motorversenyző emlékére Kölesd határában épített obeliszk előtt.

Bartal György motorkerékpár-versenyző 1936. augusztus 16-án a poros úton motorozott.
Az akkor 23 éves motoros egy autó által felvert portól nem vette észre a lovaskocsit és belehajtott. Bartal György a balesetben életét vesztette.
Az emlékművet szülei állították.

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, minden évben a fiatalon elhunyt motoros halálának évfordulóján, emlékezik meg a Kölesd mellett levő Bartal szobornál a Tolna megye közútjain közlekedési balesetben elhunytakról..

Az eseményen Megyeri Zsolt r.alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője köszönetet mondott a Megyei közútnak és a kölesdi önkormányzatnak a kulturált környezet kialakításáért.

Résztvevők voltak még a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke, Berzai Zsolt r.alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési Osztály vezetője, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság titkára.

A rendezvény zárásaként mindenki elhelyezhette virágait, koszorúit a Bartal György emlékére állított emlékhelynél.

Koszorúztak:
a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei és szomszédos megyében működő motoros klub tagjai és magánszemélyek is.

Kölesdi koszorúzók: Kölesd Község Önkormányzata, a Kölesdi Közéleti Egyesület és a Kölesdi Motoros Baráti Kör.

Ezt követően a Tolna megyei Baleset-megelőzési Bizottság tagjai ülést tartottak a kölesdi Kismegyeházán.
Itt szó esett Tolna megye közlekedésbiztonsági helyzetéről, és a megye útjain 2022-ben bekövetkezett halálos balesetekről.





Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban