Koszorúzás a Bartal emlékműnél


Tizenkilencedik alkalommal 2023. augusztus 16-kán emlékeztünk Bartal György egykori motorversenyző tiszteletére emelt obeliszknél.


Esemény időpontja: 2023.08.16
2023-08-16

Tizenkilencedik alkalommal emlékeztünk Bartal György egykori motorversenyző tiszteletére emelt obeliszknél.

Dr. Bíró Attila rendőralezredes, a Tolna Vármegyei Rendő-főkapitányság megbízott rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, a Balesetmegelőzési-bizottság elnöke, beszédében elmondta az 1936-ban történt baleset történetét, amelyben a 23 éves versenyző életét vesztette.

Az évente ismétlődő rendezvényen megtudhattuk a vármegye közútjain közlkekedési balesetben elhunytak számát, és a balesetek fő forrásait is.
A beszédben elhangzott, hogy szeretnénk, ha Tolna vármegye közútjain kevesebb közlekedési baleset történne, és minél kevesebb halálos áldozat lenne.
Az idei évben tizenhárom balesetben tizennégyen veszítették életüket.

A rendőrség az ittas járművezetés, a gyorshajtók és a biztonsági eszközök használatának ellenőrzésével igyekszik elérni, hogy a közlekedési szabályokat mindenki betartsa.

Koszorút helyeztek el:
Tolna Vármegyei Rendőr főkapitányság
Tolna vármegye közgyűlése
Tolna vármegye Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kölesd Községi Önkormányzat
Kölesdi Közéleti Egyesület
számos motoros egyesület tagjai, köztük a Kölesdi Motorosok Baráti Társasága is.

Végül a Balesetmegelőzési Bizottság a kölesdi Kismegyeházán, zártkörű tanácskozást tartott, miközben az udvaron felállított sátorban a megjelent motorosok szendvicsek társaságában beszélgettek.






Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban