A Kölesdi Harc Napja


A kölesdi harc 300. évfordulóján, szeptember 9-én délelőtt a kölesdi Művelődési Házban nyitotta meg Dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a XIV. Levéltári Napok Konferenciáját. Ezt követően az érdeklődők előadásokat hallgattak.

Esemény időpontja: 2008.09.02
2008-09-02

A kölesdi harc 300. évfordulóján, szeptember 9-én délelőtt a kölesdi Művelődési Házban nyitotta meg Dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a XIV. Levéltári Napok Konferenciáját.

Utána Dr. Puskás Imre avatta fel a közadakozásból készült emléktáblát. A koszorúzást a Bartina zenekar muzsikája kísérte.
Ezután az ünneplők az Orvoskúthoz vonultak. Itt Berényi István emlékkövet avatott, Dávid Ádám szavalt, Kovács Gábor pedig tárogatón játszott.

A Kismegyeház udvarán a Béri Balogh Ádám-rajzverseny eredményhirdetését, a jászkiséri és kölesdi honismereti szakkörök köszöntését, majd Czeller Viktória, Szabó Gabriella, Szabó Nóra és Pálfi Nikoletta előadásában az Orvoskút történetét hallgathatta meg a közönség. Végül néptánccsoportunk a Bartina zenekar élőzenéjére táncolt.
A borkút mellett pogácsa és sütemény várta a vendégeket.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban